Om de app te gebruiken moet je eerst de zelftest doen op Minderdrinken.

1.  Nadat je de test hebt afgerond kan je in de uitslag op de knop 'aanmelden' klikken om verder te gaan.
  2.  Nadat je je hebt aangemeld krijg je een email met daarin een activatie link.
  3.  Klik op de link om je account te activeren.
  4.  Op je persoonlijke startpagina klik je op het Kleurjeleven icoon.
  5.  Op deze pagina vind je een aanmeldcode die je moet gebruiken bij het aanmelden in de app.
  6.  Download de app in de Appstore of Google Play
  7.  Wanneer je de app hebt geïnstalleerd klik je in de app op 'Aanmelden' (gebruik hetzelfde e-mailadres dat je hebt gebruikt voor het aanmelden stap 1) en gebruik je de aanmeldcode die je in stap 5 hebt gevonden.
  8.  Nadat je, je hebt aangemeld kan je van start met de app!